اخبار تکنولوژی

با مااز جدیدترین اخبار تکنولوژی آگاه شوید

اخبار تکنولوژی

با مااز جدیدترین اخبار تکنولوژی آگاه شوید

۱۰ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

روشی بسیار ساده که تمام فضای دیسک USB را به‌ شما برمی‌گرداند.

  • ۰
  • ۰

معمولا افراد وقتی به بازار جهت خرید میروند به دنبال چیزهایی هستند که هم کیفیت خوبی داشته باشد وهم قیمت مناسبی به خصوص در این برهه از زمان که تنوع اجناس باعث می شود که خرید و انتخاب کمی سخت باشد.میز تلویزیون در مهم ترین بخش خانه قرار دارد برای اینکه بتوانید میز تلویزیون مورد نظر خود را از میان سایر میز تلویزیون های مشابه انتخاب نمایید باید به دو اصل قیمت ارزان و کیفیت بالا توجه کنید.پس ارزانی و در این حال با کیفیتی یک کالا را می توان اولین گزینه انتخاب هر خریدار دانست .

پس همیشه شکیلی و زیبایی در گرانی نیست بلکه در کیفیت خوب و قیمت ارزان است.

  • ۰
  • ۰

اکثر صاحبان فروشگاه های اینترنتی در تولید محتوا در فروشگاه خود واقعا ضعیف عمل می کنند. خیلی از فروشگاه های اینترنتی به جای اینکه به فکر مخاطبان شان باشند فقط به فکر این هستند که چطور محصولات شان را تبلیغ کنند تا هر کسی که از راه رسید خواهان آن ها شود.

  • ۰
  • ۰

ربات سیار هاروارد یک ربات بسیار کوچک ساخت دانشگاه هاروارد است. حال محققان این دانشگاه مشغول دسته و پنجه نرم کردن با چالش جدیدی به منظور افزودن توانمندی‌های بیشتر به این ربات هستند.

  • ۰
  • ۰

ایالات متحده به تازگی یک کمپانی چینی بزرگ دیگر را نیز به لیست «خطر امنیت ملی» خود افزوده؛ اپراتور مخابراتی چاینا موبایل که پس از اپراتورهای ورایزن و AT&T بزرگترین اپراتور دنیا به حساب می آید.

  • ۰
  • ۰

مایکروسافت صاحب گیت‌هاب می‌شود، اما گیت‌لب بیش از پیش از مایکروسافت فاصله خواهد گرفت.

  • ۰
  • ۰


پیمانه اقتصادی؛


رکنا: این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد، بازار سهام جهان افت کرد، بازار اوراق مسکن بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها، افزایش قیمت نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر، نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت، روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد، انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد، رشد اقتصادی ۴.۶ درصد شد و پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان را در بر دارد.

یمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار Store انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کنیم.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد، بازار سهام جهان افت کرد، بازار اوراق مسکن بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها، افزایش قیمت نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر، نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت، روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد، انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد، رشد اقتصادی ۴.۶ درصد شد و پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان را در بر دارد.

بانک مرکزی تورم خردادماه را اعلام کرد

بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به خرداد‌ماه 1397 را نسبت به مدت مشابه پارسال 9.4 درصد اعلام کرد. به گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، خلاصه نتایج به‌ دست آمده از شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران براساس سال پایه 1395 نشان می دهد، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی در مناطق شهری ایران در خردادماه 1397 به عدد 122.6 رسید که نسبت به ماه پیش 4.3 درصد افزایش یافت. این شاخص در خردادماه 1397 نسبت به ماه مشابه پارسال معادل 13.7 درصد بیشتر شد. بر این اساس، شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی تحت تاثیر سیاست های ارزی، افزایش 4.3 درصدی را در خردادماه در مقایسه با ماه پیش تجربه کرده است اما نرخ تورم در 12ماه منتهی به خرداد 1397 کماکان در محدوده تک رقمی قرار دارد.

قرمزپوشی بورس پس از رکوردشکنی‌های تاریخی

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز سه شنبه پنجم تیرماه 97، با کاهش 1646 واحدی معادل 1.43 درصد به رقم 112 هزار و 60 واحد رسید. تالار شیشه‌ای در چهارمین روز کاری هفته و تیرماه 97، بر خلاف روزهای اخیر، شاهد روند نزولی شاخص‌های منتخب بود. بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) با کاهش 503 واحدی معادل 1.43 درصد به رقم 34 هزار و 681 واحد رسید. شاخص کل هم وزن، با افت 214 معادل 1.12 درصد، عدد 18 هزار و 922 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با کاهش 155 واحدی معادل 1.12 درصد به رقم 13 هزار و 682 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 2080 واحد کاهش معادل 1.64 درصد را رقم زد و به سطح 125 هزار و 93 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 1445 واحد کاهش معادل 1.71 درصد به رقم 83 هزار و 235 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز بر خلاف روزهای گذشته، با 2053 واحد کاهش معادل 0.89 درصد همراه بود و عدد 227 هزار و 965 واحد را به نمایش گذاشت.

بازار سهام جهان افت کرد

روز سه‌شنبه، بالا رفتن تنش‌های تجاری بین آمریکا و سایر اقتصادهای بزرگ جهان، سرمایه‌گذاران را از سرمایه‌هایی مانند سهام که ریسک بالاتری دارند، دور نگاه داشت و سهام جهان به روند فروش خود ادامه داد؛ بازارهای چین بیشترین آسیب را از اضطراب سرمایه‌گذاران متحمل شدند. بازارهای آسیایی تحت تأثیر سقوط Fall شدید وال‌استریت در معاملات دیشب افت کردند؛ اس‌اندپی ۵۰۰ و نزدک، بدترین سقوط خود در بیش از ۲ ماه گذشته را تجربه کردند. گسترده‌ترین شاخص آسیا اقیانوسیه سهام ام‌اس‌سی‌آی، که سهام ژاپن را در نظر نمی‌گیرد، ۰.۲۷ درصد افت کرد. هانگ‌سنگ در هنگ‌کنگ ۰.۲ درصد افت کرد و شاخص کامپوزیت شانگهای ۰.۸ درصد از ارزش خود را از دست داد. نیکی ژاپن توانست بیشتر افت خود را جبران کند و تنها با ۰.۱ درصد ضرر به کار خود پایان دهد. شاخص‌هایی که سهام تکنولوژی در آنها وزن سنگینی را به خود اختصاص داده‌اند، مثل کوسپی‌ کره‌جنوبی و شاخص سهام تایوان، به ترتیب ۰.۴۵ درصد و ۰.۵۵ درصد افت کردند.

بازار اوراق مسکن؛ بازگشت کم‌نوسانی به «تسه»ها

دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند95 (تسه9512) با رشد 9/ 0 درصدی به قیمت 66 هزار و 459 تومان معامله شدند. پس از جهش 8 درصدی قیمت «تسه»ها طی 5 روز معاملاتی (22 تا 29 خرداد) و شکستن سقف 70 هزار تومانی با ورود نقدینگی به این بازار، از تیر افت «تسه»ها رقم خورد. پس از جهش 278 درصدی تعداد معاملات مسکن تهران در اردیبهشت و رشد 8/ 8 درصدی قیمت ماهانه مسکن، آمارهای دفتر مسکن وزارت راه و شهرسازی، در ماه خرداد رشد 7/ 7 درصدی قیمت ماهانه، اما افت 7/ 21 درصدی را نشان می‌دهد. عدم شفافیت معاملات مسکن، اختلاف میان قیمت فروشنده و خریدار در کنار ورود نقدینگی به بازار مسکن با رشد تقاضای سرمایه‌گذاری از عوامل جهش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر است. اما پایین بودن قدرت خرید متقاضیان مسکن، مانع از رشد قابل توجه «تسه»ها (تأمین مالی از طریق اوراق) شد.

افزایش بهای نفت با قفل شدن نفت لیبی در بنادر

روز گذشته قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز گذشت ۳۵ سنت افزایش یافت و ۷۵.۰۸ دلار در بازار معامله شد. همچنین، معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایش ۳۰ سنتی، بشکه ای ۶۸.۳۸ دلار صورت گرفت. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز سه شنبه، کاهش تولید نفت کانادا و عدم قطعیت از صادرات نفت لیبی عنوان شده است. نیروهای نظامی شرق لیبی تحت فرماندهی خلیفه هفتر، کنترل بنادر نفتی را به یک شرکت ملی نفتی دیگر که در شرق کشور قرار دارد واگذار کرده است. او گفته که شرکت نفتی متعلق به دولت که در طرابلس مستقر است دیگر حق کنترل آن نفت را ندارد. در این رابطه سوکریت ویجایاکار، مدیر موسسه مشاوره انرژی تریفکتا گفته است: “این اقدام خطر قفل شدن نفت لیبی در داخل کشور را افزایش می دهد، زیرا شرکت ملی نفتی که در طرابلس قرار گرفته، تنها سازمان قانونی ای ست که حق فروش نفت را دارد.” سرگردانی ها در مورد عرضه نفت لیبی در حالی به وجود آمده است که اوپک سعی دارد برای ایجاد تعارل در بازار، تولید خود را افزایش دهد.

نرخ سکه، دلار، یورو و پوند در بازار آزاد تهران کاهش یافت

روز گذشته نرخ نقدی سکه تمام طرح جدید، بدون تغییر در سطح ۲,۶۹۰,۰۰۰ تومان قرار گرفت. همچنین هر سکه تمام طرح جدید با افت ۹ هزار تومانی نسبت به نرخ پایانی روز دوشنبه، به قیمت ۲,۸۰۷,۰۰۰ تومان رسید. هر نیم سکه بهار آزادی Freedom نیز در معاملات دیروز بازار سکه، ۱,۴۲۰,۰۰۰ تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، ۴۰ هزار تومان ارزان‌تر شده است. هر ربع سکه بهار آزادی نیز بدون تغییر به قیمت ۷۸۰ هزار تومان معامله و همچنین هر سکه یک گرمی، ۴۲۰ هزار تومان ارزشگذاری شده است. همچنین نرخ دلار نسبت به روز قبل (حدود ۹ هزار تومان) به محدوده ۸۲۰۰ تا ۸۵۰۰ تومان کاهش داشت. همچنین هر یورو، با ۳۰۰ تومان کاهش به نرخ ۹۱۰۰ تومان رسید. هر پوند انگلیس نیز با ۳۶۰ تومان عقب نشینی به سطح ۱۰۳۸۰ تومان رسید. هر درهم امارات به عنوان ارز اثرگذار بر نرخ دلار در بازار داخلی، ۲۱۳۰ تومان قیمت گذاری شد که نسبت به روز قبل، ۷۰ تومان کاهش قیمت داشت.

روسیه دست آغشته به عسل ایران را گاز می‌گیرد

برگزاری CNBC گزارش داده است، ایالات متحده آمریکا می تواند از روسیه بخواهد تولید نفت را افزایش دهد تا همراه واشنگتن در جهت وضع تحریم های جدید علیه ایران از کمبود عرضه جهانی نفت جلوگیری کند. به نقل از Russia Today، اوپک و متحدان غیر عضو موافقت کرده اند که با وجود مخالفت ایران روزانه یک میلیون بشکه در روز به بازار اضافه کنند. گزارش شده است که روسیه اصرار به افزایش تولید 1.5 میلیون بشکه نفت در روز را دارد. الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه، به CNBC گفت که میزان افزایش صورت گرفته در حال حاضر کافی است. نواک، وزیر انرژی روسیه، در حال رفتن به واشنگتن برای شرکت در کنفرانس جهانی گاز است و در آنجا او با همتای آمریکایی خود دیدار خواهد کرد. بر اساس گزارش CNBC، تحلیلگران می گویند، پری ممکن است از روسیه بخواهد تا برای مقابله با کمبود نفت بازار در صورت تحریم علیه ایران، تولید نفتش را افزایش دهد.

پیشنهاد ویژه تویوتا به جوانان

شرکت خودروسازی تویوتا به منظور تشویق جوانان به خرید محصولاتش، اشتراک رایگان در سامانه‌های ارتباطی را به آنها هدیه می‌کند. به گزارش بلومبرگ یکی از چالش‌های تویوتا آن است که خودروهای سدان این برند اغلب نظر مشتریان سالخورده را به خود جلب می‌کنند و گروه‌های سنی جوان‌تر تمایلی به خرید این خودروها نشان نمی‌دهند. به نقل از دنیای اقتصاد، آکیو تویودا، مدیر شرکت تویوتا فناوری‌های ارتباطی را بزرگ‌ترین خطر و در عین حال مهم‌ترین فرصت برای کسب‌و‌کار در خودروسازی جهان می‌داند و اعلام کرد، از سال ۲۰۲۰ لااقل ۷۰ درصد تولیدات این شرکت به سامانه‌های ارتباطی مجهز خواهند بود. اغلب خدمات ارتباطی که در مدل‌های مختلف کرولا و کرون به مشتریان عرضه می‌شوند جدید نیستند، اما ایده صدور صورتحساب برای دارندگان خودرو توجه زیادی را به خود جلب کرده است. مشتریان تویوتا به مدت سه سال به‌طور رایگان از سامانه «تی-کانکت» استفاده می‌کنند که سامانه هدایت خودکار خودرو را نیز شامل می‌شود. پیش‌بینی می‌شود با ارائه این پیشنهاد فروش مدل‌های کرولا در ژاپن دو برابر شود.

رشد اقتصادی ۴.۶ درصد شد

بر اساس گزارش «آخرین تحولات متغیرهای کلان اقتصادی» توسط معاونت اقتصادی بانک مرکزی، افزایش رشد اقتصادی غیرنفتی (از ۳.۳ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۴.۶ درصد در سال ۱۳۹۶) و رشد اقتصادی مثبت در تمام فصول سال ۱۳۹۶، رشد ۵.۵ درصدی شاخص تولید کارگاه‌های بزرگ صنعتی، افزایش ۱۴.۹ درصدی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه ساختمان و مثبت شدن رشد ارزش افزوده بخش ساختمان در سال ۱۳۹۶ از جمله تحولات مثبت بخش واقعی اقتصاد بود که در این گزارش مورد توجه قرار گرفت. در عین حال افزایش نوسانات نرخ ارز در ماه‌های ابتدایی سال جاری، زمینه‌ساز افزایش نرخ تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه در خرداد ماه سال ۱۳۹۷ بوده است.

انجمن خودروسازان انگلیس درباره آثار منفی برگزیت هشدار داد

رئیس اجرایی انجمن تولیدکنندگان و معامله‌کنندگان خودرو انگلیس روز سه‌شنبه هشدار داد که خروج این کشور از اتحادیه گمرکی و بازار مشترک اروپا در دوره پسا برگزیت

860 هزار شغل در صنعت خودروسازی را در معرض خطر قرار می‌دهد. «مارک کارنی» که روز سه شنبه برای ارائه توضیحاتی در کمیته دارایی مجلس عوام انگلیس حاضرشده بود تصریح کرد، اقتصاد انگلیس ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌های بانک مرکزی پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت عمل کرده است. او که از مخالفان برگزیت به شمار می‌رود، تصریح کرد، رشد اقتصادی امروز انگلیس نزدیک به 2 درصد از دوران پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت کاهش‌یافته است. این در حالی است که به گفته کارنی بانک مرکزی و دولت انگلیس مشوق‌های قابل‌توجهی را در جهت کاهش شوک ناشی از خروج از اتحادیه اروپا هزینه کرده است.

وی توضیح داد که درآمد واقعی خانوارها 900 پوند کمتر از پیش‌بینی‌های بانک مرکزی در ماه «می» 2016 است. کارنی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد، انگلیس به بازار مشترک و اتحادیه گمرکی اروپا به‌شدت نیاز دارد و چنانچه دوره انتقالی پسا برگزیت به هر دلیلی به اجرا گذاشته نشود آسیب جدی به اقتصاد انگلیس وارد می‌شود. به نقل ایرنا، بر اساس گزارش دفتر آمار ملی انگلیس، رشد اقتصادی این کشور در سه‌ماهه اول سال جاری به پایین‌ترین حد در پنج سال گذشته رسیده است. هرچند کارنی اظهار داشت که این مساله ارتباطی با برگزیت ندارد اما «وز استیرینگ» یک عضو ارشد کمیته دارایی انگلیس گفت که از اظهارات رئیس بانک مرکزی، به‌ خوبی می‌توان نتیجه گرفت که خروج از اتحادیه اروپا انگلیس را فقیرتر کرده است.

واردات بیش از ۹۷ تن فانوس بادی به کشور

بر اساس آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی دوازده ماهه سال ۹۶، در این مدت بیش از ۹۷ تن فانوس بادی از کشور‌های مختلف جهان وارد ایران شده است. بر اساس واردات این حجم فانوس بادی به کشور، ۳۲۳ هزار و ۱۳۴ دلار ارز از کشور خارج شد که بالغ بر یک میلیارد و ۱۲۴ میلیون و ۹۳۲ هزار و ۱۴۳ تومان در آمار گمرک به ثبت رسیده است. گفتنی است فانوس بادی از کشور‌های آذربایجان، آلمان، امارات متحده عربی، چین، فنلاند و سایر کشور‌ها وارد ایران شده است. به نقل از میزان، در این میان اولین و بزرگترین صادرکننده فانوس بادی به ایران از کشور چین بوده که با فروش بیش از ۷۳ تن از این محصول، درآمد ۲۴۰ هزار و ۲۷۱ دلاری را نصیب خود کرده است.

جدیدترین اظهارنظر درباره افزایش یارانه

علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیروز در جمع خبرنگاران گفت‌: دولت یک میلیون شغلی را که برای سال جاری هدفگذاری کرده در شرایط تحریم‌ها هم دنبال می‌کند و صرفاً ممکن است روش‌های رسیدن به این هدف تغییر کند. وی درباره میزان یارانه نقدی نیز گفت: قطعاً افزایش یارانه به صورت عمومی برای همه مردم در دستور کار نیست و برای 7 هزار میلیارد تومانی که از قبل برای دهک‌های پایین در نظر گرفته شده بود، برنامه‌ریزی می‌کنیم. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اطمینان داد که دولت از زندگی دهک‌های پایین محافظت می‌کند و اجازه نخواهد داد سبد هزینه‌های خانوار و به ویژه قشرهای ضعیف مانند کارگران و بازنشستگان دچار مشکل جدی شوند.

منبع : شهر خبر

  • mohammad parsa
  • ۰
  • ۰



سیف و روحانی

البته طبیعی است هنگامی که خانواده ی برخی مسئولان از جمله جناب سیف، در خارج از ایران سکونت داشته باشند، هیچ گاه این فشار مالی روزافزون را احساس نکنند.

سرویس اقتصاد مشرق - نوسان شدید و صعودی این روزهای بازار سکه و ارز، بار دیگر لزومترمیم کابینه دولت بخصوص تیم اقتصادی را روی زبان‌ها انداخت. تا جاییکه اخیرا محمود واعظی رئیس دفتر روحانی نیز به این مسئله واکنش نشان داد و از لزوم تغییر در کابینه سخن گفت.

در مجلس هم گرچه خیلی دیر، اما نمایندگانی خواهان انجام فوری اصلاحات در کابینه هستند. نقوی حسینی یکی از این نمایندگان است که به تازگی در حساب توئیتر خود از لزوم این ترمیم سخن گفت و نوشت:

بر همین اساس تصمیم گرفتیم به مهم‌ترین دلایلی که سبب شد نیاز به تغییر فوری تیم اقتصادی دولت احساس شود بپردازیم.

چرا سیف باید برکنار شود؟

حدود ۵ سال است که ولی‌الله سیف سکان هدایت بانک مرکزی ایران را برعهده دارد. مروری بر عملکرد این عضو کابینه بیانگر نقاط مثبت و منفی است که در ادامه مشاهده خواهید کرد.

* تک رقمی نگه‌داشتن تورم به هر قیمت

یکی از مهم‌ترین دستاورهای دولت در سال‌های ابتدایی را می‌توان کنترل روند رو به رشد نرخ تورم و گرانی کالاهای اساسی در نظر گرفت. گرچه نفس پایین ماندن قیمت‌ها در آن زمان اقدامی مثبت بود اما ادامه این روند با سیاستی که دولت پیش گرفت سبب شد کشور وارد رکود شدیدی شود که نتیجه آن بیکاری بسیاری از کارگران و تعطیلی کارخانه‌ها شد.

در این زمینه بخشی از کارشناسان معتقدند پایین نگه داشتن نرخ تورم آمارسازی است و واقعیت چندانی ندارد اما با این حال نمی‌توان تبعات تصمیمات بانک مرکزی را نادیده گرفت.

بیشتر بخوانید

آیا بانک مرکزی تورم خرداد را هم تک‌رقمی اعلام می‌کنند؟

گرچه کنترل تورم تصمیم دولت بود اما روشی که برای این کار اتخاذ شد به طور مستقیم به بانک مرکزی مرتبط است. در واقع سیاست‌های مالی این نهاد سبب شد تا رکود تشدید شود. یکی از این سیاست‌ها بالارفتن بی حساب و کتاب نرخ سود بانکی بود بطوریکه سود بالای ۲۵ و ۳۰ درصدی در خیلی از بانک‌ها به امری طبیعی تبدیل شده بود. به بیان دیگر پول‌های مردم به جای این که وارد تولید شود در بانک‌ها بلوکه می شد و همین مسئله نیز سبب شد نقدینگی به غول تبدیل شود.

* غول نقدینگی

همانطور که گفته شد افزایش شدید نقدینگی ناشی از سیاست‌های بانک مرکزی یکی دیگر از دستاوردهای حضور سیف در بانک مرکزی است. حجم نقدینگی در زمان آغاز به کار دولت یازدهم یعنی ابتدای مردادماه سال ۱۳۹۲ حدود ۴۷۹ هزار میلیارد تومان بود که این رقم هم‌اکنون به بیش از ۱۵۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که نشان از رشد بی از سه برابری دارد.

بیشتر بخوانید

نقدینگی در دولت روحانی چقدر زیاد شد؟

دلیل اصلی این رشد را نیز می‌توان در پرداخت ماهانه سود سپرده‌های بانکی در نظر گرفت.

* موسسات مالی غیر مجاز

چالش دیگری که سیف با آن مواجه بود و سبب شد برای ماه‌های متمادی تعدادی از سپرده‌گذاران موسسات مالی غیرمجاز، مقابل بانک مرکزی، قوه‌قضائیه، مجلس و... درخواست استعفای سیف را شعار دهند دیگر دلیلی است که عملکرد سیف را تحت‌الشعاع قرار داد.

طی سالیان گذشته پرونده کلاهبرداری، اقدامات غیرقانونی و... موسساتی که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکردند و پس از اعلام ورشکستگی و ناتوانی در بازپرداخت سپرده‌های مردم، معضلات بسیاری را در کشور ایجاد کردند به دغدغه روزانه بسیاری از دلسوزان کشور و نمایندگان مجلس تبدیل شده بود تا جاییکه بارها نمایندگان از رئیس‌جمهور برکناری رئیس بانک مرکزی به دلیل عدم مدیریت صحیح این ماجرا را داشتند.

بیشتر بخوانید

اعتراف سیف به کم‌کاری بانک مرکزی در ساماندهی موسسات غیرمجاز

اما روحانی با بی‌توجهی به دغدغه نمایندگان، همچنان از سیف حمایت می‌کرد و همین مسئله نیز به پیچیده تر شدن پرونده و عصبانی‌تر شدن مالباختگان منجر شد. از سوی دیگر هم وجود پرونده‌هایی همچون بانک سرمایه که معوقات چند هزار میلیاردی در آن وجود داشت دلیل دیگری بود بر ناتوانی وی در مدیریت نهاد پولی مالی کشور.

* رانت چند هزار میلیاردی

دیگر دلیل مهمی که ضعف بانک مرکزی را در کنترل بازار نشان می‌دهد اقدامات غیرکارشناسی چندماه اخیر این مجموعه است. طی ماه‌های گذشته بانک مرکزی برای کنترل بازار سکه، اقدام به پیش فروش آن کرد اما آنچه در عمل اتفاق افتاد افزایش حدود ۱۰۰ درصدی قیمت سکه بود. بهمن سال گذشته که پیش فروش سکه آغاز شد قیمت هر سکه بهارآزادی حدود ۱ میلیون و ۵۳۰ هزار تومان بود که طی روزهای اخیر رکورد سه میلیونی را نیز تجربه کرد.

بیشتر بخوانید

کمک ۷ هزار و ۶۰۰ میلیاردی بانک مرکزی به ثروتمندان

به علاوه اینکه طبق آنچه از آمار مشخص است پیش فروش سکه رانت عجیب میلیاردی را برای برخی به همراه داشته که برای نمونه می‌توان به این مسئله اشاره کرد که تنها دو نفر ۵۹ هزار سکه خریداری کردند و به ازای هر سکه نیز ۱ میلیون سود کسب کردند. جالب آنکه یکی از این دو نفر که ۳۸ هزار سکه پیش‌خرید کرد تنها ۳۱ سال سن دارد و در مدت کمتر از ۶ ماه توانست حداقل ۳۸ میلیارد تومان سود کسب کند.

* نمیدانم باید چکار کنم

مسئله دیگری که در خصوص عملکرد اقتصادی دولت قابل تامل است و اعتراض بسیاری از کارشناسان را نیز به همراه داشته، نامربوط بودن حوزه‌های تخصصی مسئولیت‌هاست به عنوان نمونه رئیس‌بانک مرکزی حسابدار است و وزیر اقتصاد، اقتصاد نخوانده و رئیس سازمان برنامه و بودجه هم اقتصاد نخوانده است بنابراین بی سبب نیست اگر ولی‌الله سیف به عنوان نفر اول سیستم پولی-مالی کشور اذعان کند که نمی‌داند باید چکار کند.

منبع : مشرق نیوز

  • mohammad parsa
  • ۰
  • ۰



سیدحسین موسوی تبریزی

چرا مردم با «اعتصاب بازار» و اغتشاشات دیماه 96 همراهی نکردند؟! این مسئله سؤالیست که جریان سیاسی خاص بعنوان بانیان این رخدادها نیز پاسخی درباره آن ندارند.

p>

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

حمایت یک آیت‌الله از مذاکره موشکی با آمریکا

«سیدحسین موسوی تبریزی»، از فعالان چپ که روزنامه اصلاح‌طلب اعتماد از وی با عنوان آیت‌الله یاد کرده به تازگی در مصاحبه با همین روزنامه و در پاسخ به این سؤال که «اگر ترامپ این اتفاقات را رقم نمی زد امکان مذاکره دو جانبه به وجود می آمد؟» گفته است:

اگر درست عمل می کردند چرا امکان مذاکره وجود نداشته باشد. اگر دعوت می کردند تا در مورد مسائل دیگر مذاکره کنیم اشکالی نداشت.

خبرنگار اعتماد در این لحظه از موسوی تبریزی می‌پرسد: ممکن است ماجرای مک فارلین دوباره رخ دهد؟
و او پاسخ می‌دهد: بله، چرا نشود. آن زمان یک نفر آمده بود ایران و امضای رییس جمهوری بر یک انجیل را هم به ایران آورد و حاضر بود مذاکره کند. ما هم که قول صد درصد نداده بودیم اما حاضر بودیم مذاکره کنیم.[1]

*«یکی از مسائل دیگر»ی که آقای موسوی تبریزی به آن اشاره بحث مذاکره موشکی است!

نکته‌ای که رهبری معظم انقلاب بر ممنوع بودن آن تأکید دارند اما گویا این تأکید در میان اصلاح‌طلبان مسموع نیست.

بماند که مقامات غربی طرف مذاکره تاکنون بارها اعلام کرده‌اند که با مذاکره‌کنندگان ایرانی در این باره صحبت کرده‌اند.

اظهارات موسوی تبریزی که ربط چندانی به خروج آمریکا از برجام ندارد، همچنین در حالیست که برجام آقای روحانی شکست خورده و هیچ دستاوردی هم نداشته ولذا این تأکید اصلاح‌طلبان بر مذاکره در ابعاد دیگر نیز به شدت محل تأمل است.

آقای موسوی تبریزی البته مواضع قابل تأمل دیگری هم دارد.

او گفتاری دارد مبنی بر اینکه حرکت امام خمینی(ره) در ابتدای نهضت به قصد اصلاح شاه بوده است اما کج‌تابی‌های شاه خائن منجر به براندازی وی توسط انقلاب اسلامی شد![2]

این فعال اصلاح‌طلب در زمان دیگری هم تأکید کرده است: ما حتی یک بار هم نمی‌بینیم که امام در مورد زنان گفته باشد که باید حتما حجاب داشته باشند.[3]

***

چرا مردم با «اعتصاب بازار» و اغتشاشات دیماه 96 همراهی نکردند؟

چند روزی هست که افرادی در بازار تهران به بهانه گران شدن نرخ ارز و بالا رفتن قیمت سکه دست به اغتشاش و حتی اعتصاب زده‌اند.

خبرنگاران حاضر در صحنه از این می‌گویند که این افراد حتی برخی مغازه‌داران را نیز با فحاشی و تهدید مجبور به بستن مغازه‌ها کرده‌اند.

اگرچه در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه تعدادی از مغازه‌ها نیز باز بودند اما به هر حال التهاباتی در حوالی پاساژ علاءالدین تهران شروع شد و سپس در بازار تهران هم تکرار شد.[4]

متجمعین همچنین در شعارهای خود جملاتی مثل «رضاشاه روحت شاد!» و «مرگ بر دیکتاتور»سر داده‌اند و همچنین در لحظاتی نیز اقدام به سنگ‌پرانی علیه پلیس و درگیری کرده‌اند.

بر اساس فیلم‌های موجود حتی هنگام حضور فرمانده میدانی پلیس در میان متجمعین نیز شعارهای تندی سر داده شده و کسانی مانع از صحبت های مقام پلیس شده‌اند.

در همین حال گفته می‌شود تعدادی مغازه‌دار در چند شهر کشور نیز بصورت محفلی و با استفاده از فرمول اغتشاشگران در تهران، اقدام به بستن مغازه‌های خود کرده‌اند و نام این کار را«اعتصاب» گذاشته‌اند!

جالب آنکه بهانه آنها نیز نه گران شدن نان یا قحطی اقلام مغازه‌ها که گرانی نرخ دلار و سکه بوده است.

اما سؤال اساسی در قبال چند تجمع اخیر در تهران و البته پیرامون اغتشاشات دیماه 96 (با اینکه در حدود 80 شهر کشور جلوه‌هایی داشت) آنست که چرا اکثریت مردم با این اعتراضات همراه نیستند و اصطلاحاً چرا این آتش گُر نمی‌گیرد؟!

*این مسئله سؤالیست که جریان سیاسی خاص بعنوان بانیان این رخدادها نیز پاسخی درباره آن ندارند و فقط امیدوارند یکی از این تجمعات بعنوان آتش‌زنه عمل کرده و بتواند جمعیت کثیری را پای کار بیاورد.(البته گفته می‌شود آنها خودشان در دهه 80 و در محافل خود اشاره کرده‌اند که برای یکسره کردن کار حکومت به یک درصد مشخص از جمعیت نیاز دارند نه تمام آن!)

فی‌الجمله این عدم همراهی اکثریت مردم شریف ایران با این تجمعات و اغتشاشات برای بانیان آن و برای برخی محافل تحلیلی جای سؤالات بسیاری دارد.

چه اینکه این انگاره نیز وجود دارد که این اغتشاشات به حق هستند و مطالبه معترضین درباره مسائل اقتصادی یک مطالبه درست است.

در این باره گفتنی‌هایی وجود دارد که از این قرارند:

یکم: هم درباره اغتشاشات دیماه 96 و هم درباره چند تجمع اخیر در تهران باید دانست که چه به لحاظ ظاهر متجمعین و چه به لحاظ اسناد موجود، کسی تلقی اضطرار اقتصادی از این افراد ندارد.

شعارهای سیاسی این افراد، بهانه‌های آنها از قبیل دلار و سکه، اقداماتی مثل آتش زدن پرچم ایران و تصویر سردار سلیمانی و موبایل‌های هوشمندشان، مقولات مورد اعتنای انسان‌های مضطرّ اقتصادی نیستند.

جالب آنکه طبق اسناد استخراج شده بیش از 60 درصد از اغتشاشاگران حاضر در رخدادهای دیماه 96 نیز شاغل بوده‌اند و 70 درصد شعارهای آنها هم سیاسی بوده است.

فلذا آشکار است که مردم با کسانی که مطالبات بورژوازی و نه معیشتی دارند همراه نمی‌شوند.

دوم: نفس اعتراضات این افراد و بهانه‌های آنها نه تنها به هیچ وجه معقول و به حق نیست بلکه محل تأمل جدیست...

به سخن واضح‌تر اینکه اگرچه نرخ دلار و سکه در ایران گران شده اما «نرخ نان» گران نشده و تغییری در قوت سفره‌های مردم رخ نداده است.

بله! کسی منکر مشکلات نیست و کسی هم در قبال گرانی یک‌شبه خودرو نباید خود را به ندیدن بزند. اما نکته اینجاست که اولا مشکل در همه جای دنیا هست، ثانیا مشکل با بحران تفاوت دارد و ثالثا این مسئله یک امتیاز بزرگ برای نظام جمهوری اسلامی ایران است که گرفتارهای مردم از مقابل سوپرمارکت‌ها در دهه 60 و 70 و مقولاتی مثل گرانی تخم‌مرغ به مقابل نمایندگی‌های خودرو و بازارهای لوکس موبایل و طلافروشی‌ها منتقل شده است.

حقیقت پیش‌گفته اگرچه اندکی ثقیل به نظر می‌رسد اما بیشتر لمس می‌شود هنگامیکه بدانیم علیرغم تمام مشکلات موجود، اقتصاد ایران به گواه صندوق بین‌المللی پول در رده هجدهم جهانی قرار دارد[5] ضریب جینی یا شاخص نابرابری درآمدی در ایران رتبه‌ای بهتر از آمریکا و چین دارد.[6] نرخ بیکاری فعلی در ایران از اسپانیا و یونان بسیار کمتر است و همین عدد 12 درصد فعلی نیز به گواه 100 هزار شغل بلامتقاضی موجود در وزارت کار[7] هرگز یک نرخ بحرانی نیست.

و سوم: هیچکس نمی‌تواند منکر مشکلات اقتصادی کشور، سوء مدیریت، فساد، ناکارآمدی و سایر ضعف‌های دولت و نهادهای دیگر در این زمینه باشد.

اما در این باره چند ملاحظه هم وجود دارد...

ملاحظه اول اینست که سطح عمومی رفاه مردم ایران نسبت به 10 و 20 سال قبل بهتر شده و این نکته غیر قابل انکار که نبود فقر مطلق در ایران به گواه بانک جهانی و یا افزایش سفرهای خارجی ایرانی‌ها از جمله دلایل آنست، بایستی مورد توجه جریاناتی سیاسی باشد که قصد بحران‌نمایی از مشکلات معمولی اقتصاد ایران را دارند.

ملاحظه دوم آنست که تأثیر تبلیغات طیف‌های سیاسی در روی کار آمدن یک تفکر خاص با رأی مردم، یک تأثیر کم و یا تشریفاتی نیست و التهابات اخیر در بازار ارز و سکه اثباتی بر همین مدعاست.

طیف‌هایی که آقای روحانی و دولت او را برای دو دوره متوالی تبلیغ و اعلام می‌کردند که ما «فدائیان روحانی» هستیم و یا مثلا بخاطر او «تَکرار» کردند؛ از مسببین وضع موجود هستند.

همانطور که در خالی شدن تهران از مدیریت جهادی و حضور شهردار تهران در مجلس رقص به جای حضور در کنار پروژه‌های بزرگ، نیز مسئولیت و تقصیر با آنهاست.

باید پذیرفت که این مسئله تقصیر آن گروه‌ها و آرای آنهاست که یک تفکر حاوی اشکال و کندی بر سر کار می‌آید و برخی امور کشور را خواسته یا ناخواسته مختل می‌کند.

ملاحظه سوم نیز که شاید از همه مهمتر است اینکه مشکل در همه جای جهان وجود دارد و هیچ کشوری نیست که از پستی و بلندی‌های همیشگی اقتصاد در امان باشد.

امروز نرخ بیکاری در کشور اسپانیا حدود 25 درصد است، پرستاران انگلیسی غذای کافی ندارند[8] 41 میلیون یا یک‌هشتم جمعیت آمریکا گرسنه‌اند و از دولت کوپن غذای شب می‌گیرند[9] و 25 درصد مردم در ایالت می‌سی‌سی‌پی آمریکا نیز نمی‌توانند غذای کافی بخورند[10].

اما هیچ فرد یا جریان سیاسی در این کشورها اقدام به سیاه‌نمایی یا بحران‌نمایی مشکلات نمی‌کند و به جای آن وقت خود را صرف ترویج مثبتات و ظرفیت‌های کشورش می‌کند.

***

فی‌الجمله به نظر می‌رسد علت عدم همراهی اکثریت مردم ایران با اعتصاب بازار و اغتشاشات دیماه 96 دانستن همین مقولات و تحلیل و محاسبه درست آنهاست و جریاناتی که از چند سال قبل آدرس حضور خیابانی را به مردم داده‌اند و هم‌اکنون نیز صراحتاً گفته‌اند که به «اغتشاش میلیونی»[11] دلبسته‌اند؛ در پشت جدار بلند بصیرت مردم متوقف شده‌اند...

***

1_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3762689

2_ https://farsnews.com/news/13940123001552/comments/problem.php

3_ https://www.farsnews.com/news/13931020001202

4_ http://namehnews.ir/fa/print/492873

5_ https://www.khabaronline.ir/detail/750195/multimedia/picture

6_ http://tn.ai/1645720

7_ mehrnews.com/news/2949850

8_ http://www.jamnews.com/detail/News/889282

9_http://tn.ai/1735890

10_https://www.huffingtonpost.com/2014/03/25/hungriest-states_n_5028586.html

11_ mshrgh.ir/836280


منبع : مشرق نیوز

  • mohammad parsa
  • ۰
  • ۰


وبسایت رسمی برنامه نود - نمایش عالی ایران مقابل پرتغال و پایان کار ایران تنها با یک امتیاز کمتر از اسپانیا و پرتغال باعث شد تا اکثر رسانه های دنیا به تمجید یوزهای ایرانی بپردازند.

به گزارش وب سایت نود، نظرات رسانه های مختلف درباره تیم ایران را مرور می کنیم؛

شبی-که-دنیا-ایران-را-ستود

اینستاگرام FIFA:

شما و مراکش به جام جهانی مهارت، تعصب و رنگ بخشیدید ولی امشب شب شما نبود.‌ دلمان برایتان تنگ می‌شود.

فاکس اسپورت:

چه درامی! از ایران و مراکش برای هیجان انگیزتر کردن گروه دوم جام جهانی، طوری که هیچ‌کس حتی تصورش را هم نمی‌کرد، متشکریم

صفحه توییتر AFC:

ایران با سری بالا از جام جهانی کنار رفت.

گاردین:

ایران به متحیر کردن پرتغال نزدیک شده بود اما گل کوارشما برای تساوی کافی بود.

بلیچر ریپورت:

Match of the Day:

دردآور

CNN

ایران تنها چند سانتیمتر با خوشبختی و رقم زدن یکی از بزرگترین شگفتی های تاریخ جام جهانی فاصله داشت. یکی شگفتی به بزرگی حذف قهرمان اروپا.

مارکای اسپانیا:

پرتغال در طول دقایق بسیاری در صدر گروه بود ، پس از گل پنالتی ایران در وقت های اضافی، دوم گروه شد و اگر «طارمی» نشانه گیری بهتری در مقابل «رویی پاتریسیو» دروازه بان پرتغال در دقایق پایانی دیدار می داشت ، پرتغال حذف می‌ شد .کارلوس کی‌ روش ، دیدار با پرتغال را بسیار متفاوت نسبت به دیدار با اسپانیا طراحی کرده بود. ایرانی ها می‌ خواستند به محوطه حریف برسند و همانند آخرین دیدار خود سفت و سخت نبودند . ایرانی ها انگیزه یک پرتغالی که کریستیانو را پیدا نمی‌ کرد را تحمل کردند .ملی‌ پوش رئال مادرید بسیار خوب در تار دفاع ایران مهار شده بود و ایرانی ها به رویا نزدیک شده بودند .آنها می‌ توانستند نخستین تیم آسیای میانه باشند که به یک هشتم راه می‌ یابد اما توپ نمی‌ خواست وارد دروازه شود. ایرانی ها با سربلندی از جام جهانی‌ می‌ روند .

آ.اس اسپانیا:

ایران کریستیانو را مهار کرد و در لبه معجزه قرار گرفت. طارمی معجزه ایران را در وقت اضافی در دست داشت .شوت او در مقابل رویی پاتریسیو به تور دروازه اصابت کرد.رویاهای ایران در آنجا ماندند.

اسکواکا:

"قلب ایران شکست، آنها به بازگشت نزدیک بودند و تمام توان خود را به نمایش گذاشتند

ایندیپندنت:

زمانی که بازی ایران و پرتغال با تساوی یک بر یک در جریان بود مهدی طارمی می‌توانست گل سرنوشت‌سازی به ثمر برساند ولی موقعیت او از دست رفت.در حالی که هواداران ایران با ووووزلا و سازهای خودشان را جو جام جهانی ۲۰۱۰ را تکرار کرده بودند این تیم سخت در تلاش بود تا بتواند به عنوان بهترین تیم آسیا به دور دوم جام جهانی راه یابد. کارلوس کی‌روش برنامه‌ای برای مهار رونالدو داشت و به خوبی ستاره‌های پرتغال را مهار کرد. هرچند سردار آزمون نیز چندان در خط حمله موفق نبود ولی مهدی طارمی در اواخر بازی می‌توانست گل تعیین کننده‌ای به ثمر برساند و باعث شود یکی از بزرگ‌ترین شگفتی‌های تاریخ جام جهانی ثبت شود و تیم ملی ایران موفق به حذف پرتغال  شود.مطمئن نیستیم که ستون‌های ورزشگاه تازه ساخته شده موردوویا می‌توانست حجم خوشحالی باور نکردنی ایرانی‌ها را از گل طارمی تحمل کند؛ اتفاقی که رخ نداد.

پیتر اشمایکل:

ایران از پرتغال بهتر بازی کرد، استحقاق مساوی را داشت. نکته عجیب بازی رونالدو بود که نه تنها نتوانست گل بزند پنالتی را هم از دست داد.

رود گولیت:

تیم ایران کاملا سزاوارانه و شجاعانه بازی کرد و اگر دقت می‌کرد، شانس صعود هم به دست می‌آورد. ایرانی‌ها مقابل قهرمان اروپا بازی خوبی انجام دادند و با قلبشان بازی کردند.

منبع:وبسایت رسمی برنامه نود

  • mohammad parsa